fbpx

Jogurto, varškės ir braškių desertas

Dalintis:

Prasideda turbūt pats gardžiausias – braškių sezonas. Šiam desertui pagaminti būtinai prireiks šviežių uogų, šaldytos netinka. Beje, pasibaigus braškėms, galima jį gaminti ir iš kitų lietuviškų sodų uogų.

Reikės:

700 g nesaldaus jogurto,
300 g varškės,
600 g braškių,
35 g želatinos,
cukraus pagal skonį.

Želatiną užpilti 150 ml vandens ir palikti išbrinkti. Varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su jogurtu ir cukrumi. Nuplautas ir nusausintas braškes supjaustyti, sudėti į masę.

Želatiną ištirpinti, kai pravės, įdėti keletą šaukštų jogurtinės masės, išmaišyti ir tuomet pilti į jogurto masę su braškėmis (jei to nepadarysite, iškart supylus gali truputį „sutraukti“). Masę pilti į formą, išklotą maistine plėvele ir – į šaldytuvą.

Galima sluoksniuoti – padalinti jogurto ir varškės masę į 3 dalis. Į vieną dalį dar neįdėjus braškių įpilti želatinos – bus baltas sluoksnis. Į kitą – trintų braškių ir želatinos. Trečiąjį sumaišyti su pjaustytomis uogomis ir želatina. Kiekvieną sluoksnį supylus, dėti į šaldytuvą, kai kažkiek pastings, tuomet pilti kitą.

Skanių savaitgalio vakarų!

Už receptą dėkojame Aldonai Jakimavičienei

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą