fbpx

Obuolių pyragas „3 stiklinės“

Dalintis:

Šį obuolių pyragą itin lengva pagaminti! Sumaišykite vos 3 ingredientų stiklines, pagaminkite įdarą – ir viskas: teliko sulaukti, kol orkaitė užbaigs jūsų pradėtą darbą! Svarbiausia pasirinkti sultingus obuolius: nuo to priklausys kepinio kokybė. Pyragas švelnus ir gardus.

Reikės:

1 stiklinės manų kruopų (160 g),
1 stiklinės kvietinių miltų (130 g),
1 stiklinės cukraus (180 g),
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
5 obuolių,
30 g sviesto,
200 ml pieno,
3 šaukštų citrinos sulčių,
cukraus pudros (apibarstymui).

Nuplautus ir nusausintus obuolius kartu su žievele sutarkuokite stambia trintuve. Obuolių masę krėskite į dubenį ir apliekite citrinos sultimis.

Sumaišykite atskirame dubenyje visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius.

Maždaug 20 cm išardomąją kepimo formą ištepkite aliejumi, įklokite kepimo popieriaus ir vėl ištepkite aliejumi.

Sausą mišinį dalinkite į 4 dalis. Trintus obuolius padalinkite į 3 dalis.

Į formą berkite vieną dalį sauso mišinio, išlyginkite. Dėkite obuolius, vėl išlyginkite. Kartokite sluoksnius, kol baigsite sausu mišiniu.

Į pieną dėkite sviestą, mišinį pašildykite ir apliekite pyrago viršų. Pyragą subadykite (galima šakute ar virbalu), kad pienas susigertų.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 50 minučių. Iškepę pyragui leiskite atvėsti ir po 15 min. išimkite iš skardos. Apibarstykite cukraus pudra.

Gardaus!

Daugiau receptų skanusreceptai.lt

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą