Jei nesibaiminate aštrumo, po visų žiemos švenčių sušilti ir atgauti jėgas padės čili sriubytė. Kiekviena šeimininkė ją verda savaip – pabandykite pagal šį receptą.
Reikės:
450 g kiaulienos ir jautienos faršo,
2 skardinių smulkintų konservuotų pomidorų,
1 skardinės avinžirnių,
1 skardinės pupelių pomidorų padaže,
200 ml vandens,
1 šaukšto lydyto sūrelio,
100 ml baltojo vyno,
druskos, cukraus, pipirų, maltos mėsos prieskonių,
2 šaukštų čili padažo (recepto autoriai naudojo „Santa Maria“ „Sweet Chili“).
Į puodą (iš puodų rinkinio pasirinkite didesnį) krečiame pomidorus, o į keptuvę – faršą. Jį kepinsime tik su maltos mėsos prieskoniais.
Pavirę pomidorus sutriname, pilame vandenį, vyną, beriame avinžirnius, pupeles ir verdame. Užkaitus suberiame prieskonius, čili padažą, įleidžiame sūrelį. Iškepus mėsai, pilame į puodą ir ją, išmaišome ir troškiname. O tuo metu ant sviestuko paskrudiname mėgstamą duonelę.
Į lėkštę įpylę sriubos pabarstome sūriu.
Sako, kad ši sriuba padės užkimusiai gerklei. Skanaus!
Daugiau receptų FB Virtuvės princesė