fbpx

Senoviškos varškės spurgos

Dalintis:

„Šį rytą taip užsimaniau šeimynai iškepti spurgų, pradėjau naršyti po receptų karalystę… Bet netikėtai prisiminiau, kad turiu knygą „Lietuvių valgiai“, iš kurios prieš 35-erius metus būtent ir išmokau kepti spurgas. Receptuką truputį pakeičiau – į tešlą pilu 1 valg. šaukštą degtinės“, – rašo puikų receptą „Tauragės kurjeriui“ pasiūliusi Jūratė Šliterytė. Dėkojame jai.

Spurgoms reikės:
360 g varškės (9 %),
2 kiaušinių trynių,
10 g minkšto sviesto,
3 valg. šaukštų cukraus,
1 valg. šaukšto degtinės,
1 arb. šaukštelio (be kaupo) sodos, gesintos actu,
žiupsnelio druskos,
vanilinio cukraus pagal skonį,
120 g miltų,
aliejaus kepimui.

Iš produktų užminkome tešlą ir leidžiame jai pailsėti apie 1 val. Kol tešla ilsisi, galime pavedžioti šuniuką ar paskaityti knygą.

Prieš formuodama spurgytes Jūratė įminko papildomą 1 šaukštą miltų.
Virti įkaitintame aliejuje.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą