Švenčių šurmuliui besiruošiantis „Šaukštelio“ kolektyvas ir vėl stebina originalumu

Dalintis:

Artėjant gražiausioms metų šventėms Tauragės verslininkai ruošiasi atsakingai. Beveik 10 metų UAB „Šaukštelis“ valdanti Justina Visockienė atskleidė – priemones dovanoms pakuoti planuoja dar vasarą, o tradiciniai tauragiškių pamėgti itališki brandinti pyragai „Pannetone“ taip pat užsakomi dar rudeniui nesibaigus. Todėl gražių švenčių linkėdamas „Šaukštelio“ kolektyvas tauragiškius ragina išmokti gyventi lėčiau.

Medituoja virtuvėje

Tauragiškę Justiną Visockienę daugelis pažįsta kaip populiariosios „sušinės“ vadovę. Su šia vieta tapatinama krašto verslininkė, nors ir valdo jau tris verslus po vienos uždarosios akcinės bendrovės „Šaukštelis“ stogu, neslepia mėgstanti pasisukioti tiek už baro, tiek virtuvėje, tiek parduotuvėje. O maisto gamyba jai – kaip meditacija.

– Gi visas meniu mano pačios sukurtas. Perėmę „Kings“ piceriją irgi perdarėm daug ką. Jei gerai suskaičiuoju, picų pagrindo receptūrą per devynis mėnesius pakeitėme keturis kartus, kol radome tai, kas tiko, patiko ir sulaukė gerų atsiliepimų. Sudėjome visą širdį ir klausėmės žmonių, ką tauragiškiai nori valgyti, – apie savo verslo konceptą kalbėjo J.Visockienė.

Kalėdiškai papuoštos „Gurmanų studijos“ prieigos džiugina ne tik pirkėjus, bet ir praeivius. Gerdos Pečkauskaitės nuotrauka

Pašnekovė prisimena, kaip į „Šaukštelio studiją“ pavalgyti dar prieš kokius devynerius metus atvykęs vienas tuo metu žinomas šalies virtuvės šefas jos susuktais sušiais liko nemaloniai nustebęs, nes, anot jo, „Šaukštelis“ iškraipė japonų kultūrą… Kaip sako Justina, tąkart vos neverkė iš apmaudo, o dabar savo patiekalus ji vadina pagarba savo kraštui ir jo žmogui.

– Mes klausėmės savo miesto žmonių, jų norų ir poreikių. Dar veiklos pradžioje pasidarė aišku, kad tauragiškiai nori sušių ne tik su žuvimi. Taigi nereikia šių sušių laikyti tikraisiais japoniškais, nes gamybos technologiją keičiau ir pritaikiau taip, kad būtų pirmiausia skanu mums, kurie juos gaminame, ir tada mūsų svečiams ir mūsų miesto sušių mylėtojams,– kalbėjo tauragiškių pamėgtų kavinių savininkė, prisimindama, kaip išgirdus tauragiškių pageidavimą buvo sukurtas sušis su vištiena. – Karštasis sušis su vištiena „Town“ (angl. miestas) ir pavadintas Tauragės garbei.

Trims Justinos valdomiems verslams artėja ypatingos progos – vasarį sukaks metai, kai J.Visockienės rankose – „Kings“ picerija. „Gurmanų studija“ minės 5-ąjį veiklos gimtadienį, o „Šaukštelio studija“ gegužę švęs jau 10 metų veiklos jubiliejų. Supratusi, kokie sušiai patinka žmonėms, Justina teigia, kad svarbiausia išlaikyti skonį ir produkto kokybę – čia svarbiausi geros kokybės sušių ingredientai bei žaliavos.

Šventėms ruošiasi iš anksto

Jau tapo savotiška tradicija miesto centre įsikūrusios „Šaukštelio studijos“ prieigas prieš Kalėdas matyti išpuoštas šventinėmis dekoracijomis. Pašnekovė tikina, kad bendradarbiavimo su dekoratorių komanda tikrai nenutrauks, puošmenos džiugina ne tik kavinės svečius, bet ir praeivius, ypač puošia miestą. Tačiau pasiruošimas šventėms trunka kone nuo pat vasaros. Kodėl taip ilgai? Ogi suplanuoti visas tauragiškių pamėgtas prekes, užsakyti pakankamą jų kiekį – ne taip paprasta.

Pasirinkimas toks gausus, kad net akys raibsta. Gerdos Pečkauskaitės nuotrauka

– Jau trečios Kalėdos bus su tradiciniais itališkais brandintais pyragais „Pannetone“. Išbandėme kitos kepyklos skonį, tačiau likome prie senųjų pyragų, kuriuos ir tauragiškiai jau žino bei mėgsta. Per pirmąsias Kalėdas jų buvome užsakę simbolišką kiekį, pabandymui, tačiau juos visus greit išgraibstė. Esu griežta atrinkdama produktus, nes jei man pačiai kažkas nepatinka ar neskanu, tai to ir negaliu siūlyti įsigyti žmonėms. Negaliu prekiauti vien dėl prekiavimo, – požiūrį į verslą dėstė Justina.

Tokiu požiūriu verslininkė vadovaujasi ir parduotuvėje, ir kavinėse. Jose – jokių kompromisų dėl maisto produktų, viskas išragauta ir išbandyta.

– Kai dirbau graikų restorane virėja, vyriausiasis šefas man įkalė į galvą, kad svečią reikia gerbti ir negalima parduoti bet ko. Žmogų apgauti galima tik vieną kartą. Bet jei jausi atsakomybę, galėsi eiti iškelta galva. Tad aš išdidžiai galiu teigti, kad mes gaminame be sąžinės graužaties, – tikino J.Visockienė.

Naujas Kūčių patiekalas?

Kūčių tradicijos labai aiškios visiems – jokios mėsos, vien tik pasninko patiekalai. Daugeliui tai dažniausiai gardžiai paruošta silkė, kepta žuvis. Ir, žinoma, svarbu, kad būtų 12 patiekalų. Gal ir netikėta, tačiau „Šaukštelio studijos“ svečių jau pamėgta šventinė tradicija – Kūčių stalui užsisakyti sušių. Sakysite – nesąmonė? Tačiau juk daugelis sušių sukami su žuvimi.

– Apie užsakymus Kūčių stalui skelbėme nuo lapkričio pabaigos ir dabar laisvų vietų nebeturime. Per tiek darbo metų yra pasitaikę ir nesėkmių, tad jau gerai žinome, kiek galime pagaminti sušių per vieną dieną, ir visas tas vietas tiesiog išgraibstė. Turime daug nuolatinių sušių mėgėjų, kuriems sušiai tapo tikru Kūčių patiekalu. Esame laimingi galėdami kažkam palengvinti šventinius vaišių ruošimo rūpesčius, – verslo idėjomis pasidalijo Justina.

Pasirinkimas toks gausus, kad net akys raibsta. Gerdos Pečkauskaitės nuotrauka

Paklausta, kaip kilo idėja, kad sušis gali tapti Kūčių patiekalu, pašnekovė atviravo pirmus metus net nesupratusi, kodėl pasipylė užsakymai. Tik vėliau įsitikino, kad sušiai su žuvimi – puiki alternatyva tiems, kas nori ne tik tradicinių Kūčių patiekalų, bet ir naujų, įdomesnių skonių.

– Pastaruoju metu žmonėms svarbiau laikas nei pinigai. Daug kas tą dieną dirba, todėl mes ir siūlome tokius šventinius rūpesčius palikti mums. Kažkas planuoja savo šeimą pradžiuginti, kažkas pas uošvius nenori vykti tuščiomis, – vardijo verslininkė, patikinusi, kad pirmąją Kalėdų dieną visas UAB „Šaukštelis“ kolektyvas leis laiką su šeimoms.

Nors „Kings“ J.Visockienės rankose dar tik pirmi metai – tad pirmos ir Kalėdos, tačiau jau suplanuota, kad ir čia bus galima įsigyti šventinio stalo gardėsių. Pasirūpinta įvairiausiais patiekalais, derančiais su lietuviškomis tradicijomis ir pritaikytais skirtingo dydžio stalui.

Kalėdinės dovanos – kurių kitur nerasite

„Gurmanų studijoje“ didelė lentynų dalis vis dar pilnutėlė Vilkyškių pieninės produkcijos, tačiau nemaža parduotuvės dalis dabar jau užimta ir išskirtiniais gardumynais. Verslininkė J.Visockienė sako besistengianti, kad į šią skonio oazę patektų gaminiai, kurie ypač kokybiški. Ir jų tikrai daug.

– Užmezgėme ryšius su Zarasuose veikiančia Gintaro Sino vynine, tad pas mus galima įsigyti unikalaus vyno asortimento. Šiemet nustebino puiki Pakruojo dvaro produkcija, kuriai radome vietos ir mūsų parduotuvėje – jau sulaukia tauragiškių dėmesio. Dar labai perkama pieninės „Sūrio džiazas“ produkcija. Savo lentynose atradome vietos ir dabar jau Tauragėje gaminamiems „Sviesto sviestuoto“ gaminiams, – vardijo niekur iš Tauragės nebėganti verslininkė.

Kalėdiškai papuoštos „Gurmanų studijos“ prieigos džiugina ne tik pirkėjus, bet ir praeivius. Gerdos Pečkauskaitės nuotrauka

Pasak pašnekovės, šiemet dėl skonio dovanų kreipėsi rekordiškai daug įmonių ir verslų, kurie švenčių proga nori palepinti tiek savo darbuotojus, tiek partnerius. Kaip visada jau kelinti metai iš eilės populiariausi skonio dovanų ingredientai – gardaus gėrimo butelis, sūriai, prie jų derantis džemas ar naminė karamelė bei įvairūs karamelizuoti riešutai ir krekeriai. O arbata ir medus ar natūralus kanapių sėklų aliejus, J.Visockienės įsitikinimu, – puikiausia nebrangi dovana, atskleisianti nuoširdų rūpestį ir šilumos bei sveikatos linkėjimą artimajam.

– Perkant dovaną svarbu galvoti apie žmogų, kuriam ji skirta. Taip jos moralinė vertė bus ypatinga. Kaip visada džiaugiamės ir žavimės, kai dovanas mamoms, tėčiams ar seneliams renka vaikai ar anūkai ir dažnu atveju jie neskaičiuoja, kiek rinkinys kainuos, jiems svarbiausia, kad būtų skanu mamai, patiktų tėčiui ar nustebintų senelius. Šiemet didelis ir gausus – net trigubas „Šaukštelio“ kolektyvas siunčia tauragiškiams žinią – išmokime gyventi laimingai, bet truputį lėčiau, – sakė J.Visockienė, linkėdama jaukių ir skanių švenčių.

Užs. Nr. 165

Dalintis:

About Author

Naujienų portalo kurjeris.lt redaktorė

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą