Patyrusių šeimininkų išmintis byloja – neišradinėk to, kas jau išrasta, arba idealiausia tai, kas visiškai paprasta. Šiam pyragui labiausiai tinka 25×35 cm kepimo forma.
Reikės:
350 g miltų,
80 g migdolų miltų,
100 g rudojo cukraus,
190 g sviesto,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
500 g varškės (9 %),
2 kiaušinių,
120 g cukraus,
1 šaukšto miltų,
1 šaukštelio vanilės.
Antram įdarui:
200 g aguonų,
50 g cukraus,
2 kiaušinių.
Į indą beriame abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir gerai išmaišome. Gabaliukais įpjaustome sviestą ir pagaminame tešlos trupinius. Įmušame kiaušinius ir užminkome tešlą.
Tešlą padalijame į 2 dalis – didesnę pagrindui, mažesnę – pyrago viršui. Iš didesnio tešlos gabalo suformuojame pyrago padą sviestu pateptoje kepimo formoje. Dedame formą į šaldytuvą 30 min. Mažesnį tešlos gabaliuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį 30 min.
Varškės įdarui varškę sumaišome su cukrumi, vanile, kiaušiniais ir miltais.
Aguonų įdarui aguonas sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
Ant sustingusios tešlos dedame varškės ir aguonų mases (žr. nuotrauką), o ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
Kepame 45–50 min. 175–180 laipsnių temperatūroje.
Iškepus leidžiame pilnai atvėsti formoje – būtinai leiskite pyragui bent 1–2 val. susistovėti, o skaniausias pastovėjęs per naktį.
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis