Traškūs vištienos sparneliai

Dalintis:

Visi mėgsta traškius, lipnius vištienos sparnelius. Kas tik paragauja pagal šį receptą pagamintus – visi jo prašo. Skonis tiesiog tobulas!

Reikės:

1 kg vištienos sparnelių,
2 šaukštų aliejaus,
5 šaukštų miltų,
druskos, pipirų, česnakų ir paprikų miltelių,
1 šaukšto sviesto arba alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto medaus,
2 šaukštų pomidorų padažo,
2 šaukštų čili, jei mėgstate aštriai, arba barbekiu padažo
sezamo sėklų (patiekimui),
česnako ar svogūno laiškų (patiekimui).

Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname. Supjaustome (mažųjų dalių nenaudosime). Apipilame aliejumi, beriame prieskonius ir gerai išmaišome. Beriame miltus, išmaišome, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų.

Kepame 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

Sparneliams baigiant kepti, paruošiame padažą: keptuvėje sumaišome sviestą arba aliejų su medumi, pomidorų ir čili (arba barbekiu) padažais. Pakaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja.

Iškepusius sparnelius sumaišome su padažu, patiekiame apibarstę sezamu ir česnakų ar svogūnų laiškais.

Sparneliai išorėje bus traškūs, viduje – minkšti, o padažas – tobulas.

Už receptą dėkojame Eglei Remeikienei.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.