Moliūgo mišrainė, padažas ar tiesiog užkandis su mėgstamos duonos riekele – tinka prie visko.
Reikės:
moliūgo,
3 paprikų,
3 morkų,
850 ml konservuotų ananasų (gabaliukais),
didelės česnako galvos,
1 stiklinės cukraus,
180 ml obuolių acto,
180 ml aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo,
1 šaukšto druskos.
Nurodytam kiekiui produktų reikės apie 5,5 litro puodo. Beriame į puodą gabalėliais pjaustytas daržoves – morkas, paprikas, česnaką, sukrečiame ananasus (sultis taip pat supilame), moliūgą (recepto autorė jo nesveria, tiesiog prideda iki puodo viršaus). Beriame druską, cukrų, pilame actą, aliejų ir ant viršaus – pomidorų padažą. Kai užverda, verdame 20 min. ant silpnos ugnies. Tuomet gerai išmaišome ir dar 10 min. pakaitiname. Pilstome į paruoštus iškaitintus stiklainius.
Jei išvirtą mišrainę sutrinsite, gausite puikų padažą – turėsite du variantus!
Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Arūnei Ridikienei.