Tauragiškės Justinos Visockienės įkurtas sušių baras „Šaukštelio studija“ mini jau septintąjį gimtadienį. Verslui sėkmingai įžengus į aštuntuosius gyvavimo metus, jo savininkė džiaugiasi, kad Tauragės sušinę pamėgo ir jaunas, ir senas, o labiausiai tauragiškiai mėgsta sušius su… paukštiena.
Justina Visockienė „Šaukštelio studiją“ atidarė 2014 m. gegužės 23 d. Tuo metu ji kaip tik baigė bakalauro studijas – Vilniaus universitete studijavo finansų ekonomiką, lygiagrečiai mokėsi virėjos profesijos maisto pramonės mokykloje Kaune.
– Abi mano specialybės versle labai padeda. Atidarant barą sunkiausia buvo psichologiškai, rizikavome, todėl buvome parengę ne tik A, bet ir B, ir C planus nesėkmės atveju, – „Tauragės kurjeriui“ atviravo Justina. – Startavome su 6 žmonių komanda, dabar dirba 15. Parduotuvėje – 4 darbuotojai. Maistas – mano aistra, daugiau nei pusę sušių receptų sukūriau pati.
Kilus pandemijai, ypač pirmojo karantino laikotarpiu, buvo sudėtinga, nes veiklai krentant į žemumas reikėjo persiorientuoti, greitai sugalvoti karantinines akcijas, suorganizuoti nemokamą maisto pristatymą į namus. Justina sako, kad antrasis karantinas buvo lengvesnis, nes jam pasiruošė ir emociškai nusiteikė, vieni darbuotojai dirbo, kiti ėjo į prastovas, keitėsi, kai kas atostogavo.
– Baimės akys buvo didelės. Psichologiškai buvo sunku, nes pažadėjau neatleisti nė vieno darbuotojo. Visus pavyko išsaugoti. Turiu šaunią komandą, draugiškai abu karantinus išgyvenome, – kalbėjo pašnekovė.
Per septynerius darbo metus Justina pastebėjo, kad tauragiškiai labiausiai pamėgo karštuosius, apkeptus, sušius. Verslui startuojant, sušių meniu buvo apie 20 rūšių, jį tuomet sudarė profesionalus sušių meistras pagal didžiųjų miestų praktiką. Tačiau tauragiškiams toks meniu nepatiko, todėl Justina nusprendė jį keisti. Tuo metu Tauragėje buvo sukurtas pirmasis sušiukas su paukštiena – tokio dar Lietuvoje nebuvo. Pavadino jį „Town“ – Tauragės miesto ir jo gyventojų garbei.
– Tai mūsų miesto sušis. Dabar jis patobulintas, ne tik su vištiena, sūriu, bet ir bulvių traškučiais. Jau metai, kai šis patiekalas išlieka vienas populiariausių, šį receptą kūrėme kartu su komanda, – sakė verslininkė.
Sekmadieniais „Šaukštelio studija“ senjorus vaišina kava, o jaunimas šią viešojo maitinimo vietą jau seniai pamėgo.