Gimtadienį švenčiantis prieš dvejus metus Dariaus ir Girėno gatvėje įkurtas greitojo maisto restoranas „Tauriukų kebabai“ įveikė dėl pandemijos kilusius sunkumus ir apie jokį įmonės uždarymą nebegalvoja. Savininkė Ilona Daukilienė sako jau turinti nuolatinių klientų, tauragiškiams patinka čia siūlomų patiekalų įvairovė, o vakar pradėjo funkcionuoti lauko terasa.
Ilona Daukilienė pasakojo, kad dvejus metus dirbę Tauruose „Tauriukų kebabai“ vis dėlto persikėlė arčiau miesto, įsikūrė prie parduotuvės „Pas Stanislovą“. Iš pradžių patalpos buvo mažesnės, vėliau įrengė lauko terasą, kurią klientai labai pamėgo. Pasak Ilonos, sunkiausia buvo kilus pirmajai pandemijos bangai.
– Svarstėme, ar mums apskritai apsimokės dirbti, nes uždarius sienas dingo rusai, ukrainiečiai, lietuviai viską šlavė iš prekybos centrų ir gamino tik namuose, ir tik pamatę, kad viskas greitai nesibaigs, po truputį pradėjome judėti. Šiltėjant orams lankytojų daugėja, – pasidžiaugė verslininkė. – Žiemą buvo gaila žiūrėti, kaip žmonės stovėdami prie mašinos, ant kapoto pasidėję maistą valgo iš vienkartinių lėkštučių. Dabar, kai atidarysime lauko terasą, bus smagiau.
Pasak Ilonos, jų terasoje žmonės įprastai ilgai neužsibūna, nevakaroja dvi valandas, nes įmonė neprekiauja alkoholiu. Patogiai atsisėdę klientai pavalgo per 15 min., todėl užsikrėsti koronavirusu pavojus minimalus. Vyriausybės sprendimas leisti veikti lauko kavinėms moterį pradžiugino.
– Išgyvensim, manau, pandemija dar ilgai tęsis, reikia prisitaikyti. O konkurencija Tauragėje tarp greitojo maisto gamintojų nemaža, bet žmonės atsirenka. Kai atsidarėme Tauruose, norint mus pasiekti reikėjo išvažiuoti iš miesto, svarsčiau, kad klientų pritrauksime naujais patiekalais. Taip ir buvo. Pakeitėme receptūras, žmonėms buvo skanu, todėl jie sugrįždavo, – kalbėjo greitojo maisto įmonės įkūrėja. – Geriausia reklama – iš lūpų į lūpas. Geriausias įvertinimas, kai klientas sugrįžta, vadinasi, viską gerai darai.
Restorane „Tauriukų kebabai“ ruošiamas greitasis maistas: salotos, užkandžiai, užkandžių padėkliukai šventėms, kebabai, gruzdinta vištiena, koldūnai, šaltibarščiai. Įmonė skelbia, kad jos koziris – patiekalų skonis ir jų įvairovė.
– Stengiamės neužsistovėti su tais pačiais patiekalais. Man buvo malonu, kai pernai pradėję gaminti šaltibarščius sulaukėme klientų dėmesio. Atrodo, visi namuose gamina šį patiekalą, tačiau poreikis buvo nemažas, mums tai pasiteisino, – pastebėjo Ilona. – Dar labiau atšilus orams vėl pradėsime juos gaminti, žmonės terasoje galės jais mėgautis. Daug turime planų, kad tik įtiktume klientų skoniui.