fbpx

Pilkoji meleta (lot.Picus canus)

Dalintis:

Lietuvoje gyvena nominalinis pilkosios meletos porūšis. Retas Lietuvos sparnuotis, daugiausia aptinkamas  Čepkelių rezervate. Gyvena sėsliai arba klajoja nedideliu atstumu. Nebaikštus, ramus paukštis. Gerai laipioja medžiais, tačiau ieškodamas maisto sugeba straksėti žeme. Daugiausia minta skruzdėlėmis ir jų perais. Skruzdėlynuose rausia urvus. Be to, lesa įvairius vabzdžius kenkėjus bei lervas. Paukštis retas, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą. Fotografuota Pagramančio regioniniame parke

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą