fbpx

Ką reikia žinoti prieš marinuojant agurkus?

Dalintis:

Rauginti ar marinuoti agurkai puikuojasi ant dažno lietuvio stalo. Daugybė šeimininkių kasmet pluša ruošdamos šias daržo gėrybes šaltajam metų laikui. Ką daryti, kad žiemą būtų galima patiekalus gardinti tikrai skaniais ir traškiais marinuotais ar raugintais agurkais?

Agurkai – kaip tik šiuo metu labai gausiai deranti daržovė. Verta žinoti, kad tvyrant vasariškiems karščiams jie ne tik organizmą papildys įvairiais vitaminais, bet ir skysčiais – net 95 proc. agurko sudaro vanduo. Taip pat galima rasti duomenų, kad ši daržovė padeda reguliuoti kraujospūdį.

Nors marinavimui ir raugimui tinka įvairios daržovės, tačiau agurkai yra bene populiariausi. Tinkamai paruoštos šios daržovės ilgai lieka traškios ir puikiai tinka prie įvairių patiekalų. Beje, ar žinojote, kad kuo labiau marinuodami agurkus juos sugrūsite stiklainyje, tuo mažiau vietos liks marinatui, todėl patys agurkai bus sūresni, nei tikitės. Patyrusios šeimininkės rekomenduoja agurkų dėti tik iki stiklainio kaklelio susiaurėjimo – taip marinatui liks pakankamai vietos.

Specialistai marinavimui rekomenduoja rinktis nedidelius ir traškius agurkus. Jei darže ar šiltnamyje pastebėjote peraugusį agurką, vargu ar jis bus skanus marinuotas. O nedidelis ilgiau išbus traškus ir kietas, bus skanesnis.

Svarbu marinuoti ar konservuoti šviežius, ką tik nuskintus agurkus. Tokie savo skonines savybes išlaikys kur kas ilgiau, nei pastovėję ilgesnį laiką. Jei vis dėlto nepavyko iškart pradėti konservavimo darbų, pabandykite agurkus palaikyti šaltame vandenyje su ledukais – taip jie bus tvirtesni. Be to, prieš marinavimą agurkus šiek tiek palaikius šaltame vandenyje sumažės ir kartumas – sausą vasarą, retai laistomi agurkai gali būti kartesni.

Įvairūs maisto tinklaraštininkai pataria nupjauti tamsiai žalius agurkų galiukus – taip esą išsiskleis skoninės savybės ir kvapas.

Ruošiant marinatą būtinai išlaikykite pagrindinių konservavimo ingredientų proporcijas – acto ir druskos. Taip agurkai nesuges. Tačiau su prieskoniais galite eksperimentuoti drąsiai ir taip atrasti savo skaniausią firminį receptą.

Taip pat skaitykite:

Patys skaniausi marinuoti agurkai

Su garstyčiomis marinuoti agurkai

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą